Gästblogga och få länkar till din affiliate sida

GästbloggaEn av de viktigaste sakerna för att få din affiliate sida att ranka bra i Google är att du får in länkar till din sida. Även om det talas mycket om sociala signaler, viral marknadsföring och liknande handlar mycket av sökomotoroptimeringen i grund och botten uteslutande om att få länkar till sin affiliate sida.

Ett av de allra bästa sätten att få länkar på är att gästblogga, det vill säga att erbjuda dig skriva en informativ bloggpost åt någon annan blogg. Om din blogg handlar om utbildning är det en bra idé att använda Googles Bloggsök för att hitta liknande bloggar. Sedan är det bara att läsa bloggen för att få en uppfattning om vad för nyanser de skriver om, och börja fila på en artikelidé. Skriv gärna ett par kommentarer vid relevanta inlägg på denna blogg, så att ägaren noterar ditt namn och din affiliate sida redan innan du skickar ett mejl.

Därefter kontaktar du blogginnehavaren och erbjuder dig skriva ett inlägg. Se till att du redan innan du mejlar har ett koncept klart och att mejlet är personligt. Ett exempel på hur ett mejl till en utbildningssida kan se ut:

”Hej, Sajtägare!

Jag har under en tid läst din hemsida och uppskattar innehållet som du har där. Du kanske har märkt mig i kommentarerna? Bland annat deltog jag i diskussionen vid inlägget om (!ämne). Hur som helst, jag har hemsidan www.minsida.se och skriver om saker som relaterar till utbildning och högskolor.

Såg att du ännu inte skrivit om de nya antagningsreglerna för att komma in på Polishögskolan. Jag tänkte belysa dessa ur ett jämställdhetsperspektiv, något som jag tror skulle passa bra på din sida, så jag det jag undrar är om du är intresserad av att jag skriver ett gästinlägg på din blogg?

Med vänliga hälsningar,
Namn”

Ofta kommer ägaren av den andra bloggen dels bli glad åt uppmärksamheten och berömmet, dels uppskatta möjligheten att få ett relevant inlägg som kan skapa diskussion på sin sida. Självklart måste du variera mejlen efter blogg, inriktning och din egen artikelidé, men se till att hålla mejlet kort och informativt.

Något som också gör gästbloggande till ett bra sätt att få länkar till sin affiliate sida på är att du samtidigt bygger nätverk. Om du får kontakt med en annan webmaster och skriver ett (eller kanske till och med flera) gästinlägg åt denne kommer du utan vidare kunna mejla denna webmaster om du framöver har ett samarbetsförslag eller liknande – så genom att gästblogga bygger du samtidigt ut ditt kontaktnät, och kontakter kan alltid vara bra att ha.

Så för dig som har en affiliate sida finns det egentligen ingen anledning att inte sätta igång med gästbloggandet redan idag – det är som sagt ett av bästa sätten att få relevanta inlänkar på, något som garanterat hjälper dig knipa värdefulla platser i sökmotorernas rankinglista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *